Miten Pilates voi auttaa vahvistamaan lantionpohjaa?
Att upprätthålla en effektiv bäckenbotten är viktigt för både kvinnor och män. Det kan hjälpa till att förebygga urininkontinens och behandla avlagringar. Ofta är ett sätt att hjälpa människor att förstå bäckenbottenmusklerna att be dem föreställa sig att stoppa urinflödet (även om detta inte rekommenderas i praktiken eftersom det kan leda till blåsproblem!).

Bäckenbottenmusklerna är väldigt djupa och vi får inte se dem arbeta, förutom kanske ansiktsfokus. Om vi ​​ser dem beror det ofta på överanvändning av andra muskler. Målet är att känna att du drar inåt och UPP. Håll inte andan, dra åt magen eller sätesmusklerna eller ens hälsenorna, det är djupare.

Bäckenbottenmuskulaturens funktion är att stödja de inre organen i din buk och att dra ihop sig för att förhindra urininkontinens, de behöver också kunna slappna av för att du ska kunna gå på toaletten. Så bäckenbottenmusklerna behöver förmågan att dra ihop sig och slappna av. Du kan göra specifika övningar bara för att träna bäckenbotten om det behövs.

Visste du…? Att Joseph Pilates aldrig använde ordet "Core" enligt Lolita San Miguel (en pilatesförälder och tidigare elev till Jose). För honom var det anpassning och fokus. I Pilates använder man även bäckenbottenmusklerna, men inte till 100%. Den måste vara mottaglig för kroppsbelastning och fungera i samarbete med den transversella magen, diafragman och multiceps, dessa är alla djupa muskler, och dessa fyra är nu mer kända kollektivt som kärnmusklerna.

Pilates magiska cirkel är en stor hjälp för att öka styrkan i hela kroppen, och om du använder den regelbundet kan du också förbättra din totala kondition. Pilates hjälper till att bibehålla styrkan i bäckenbotten, men om du har en speciell svaghet i din bäckenbotten behöver du göra isolerade rörelser minst tre gånger om dagen, du kan också söka medicinsk rådgivning från din sjukgymnast eller läkare om du är särskilt orolig.