Miten vahvoja Align-Pilatesin reformer-jouset ovat?

Styrka och jämförelse.

Pilates är inte som tyngdlyftning, där vikten som lyfts är nyckeln; faktiskt, i Pilates är mindre motstånd ofta mer utmanande, och motståndet som behövs från fjädrarna handlar främst om känsla snarare än kilo! Men många kunder vill veta hur starka Align-Pilates-fjädrar är så att de kan jämföra dem med andra märken de har arbetat med eller för att bättre förstå det mest effektiva sättet att lägga till motstånd till olika övningar.

Bakgrund – De ursprungliga pilatesfjädrarna
På Joseph Pilates dagar hade reformatorerna bara 4 fjädrar, och alla hade ursprungligen samma styrka. Dessutom var fjädrarna av stål och gick inte framåt linjärt, så användarna kände en betydande icke-linjär förändring i fjädermotståndet när fjädern expanderade. Efter hans död diskuterade pilatesforskare (de som hade studerat med Joe och Clara) behovet av en lättare fjäder, och reformatorn med fem fjädrar föddes. Detta ledde till att olika tillverkare började tillverka olika hållfasthetsfjädrar för att erbjuda mer variation och förfining i resistansvalet. Idag är det bara ett fåtal specialiserade tillverkare av klassiska reformer som fortfarande använder fjädern som Joe använde, men det är intressant att tänka på hur mycket val Joe Pilates hade när han valde sina fjädrar när hans krav var mycket små när det gäller tillverkning, och fjädrar av sådana storlekar var inte lätt tillgängliga, än mindre olika motståndsalternativ .

Hur som helst, på 1990-talet började de flesta pilatestillverkare färgkoda sina fjädrar och namnge dem efter deras motståndsnivå, till exempel tung/stark, medium, lätt, mycket lätt, etc. De flesta tillverkare utrustade sina reformers med 3 olika styrka fjädrar som standard, antingen 3/1/1 eller i en 1/2/2 layout. Vissa märken, särskilt Stott Pilates, valde att kategorisera sina fjädrar som en procentandel av sin starkaste fjäder, dvs proportionellt erbjuda 100% / 50% och senare 25% fjädrar. Detta system verkar mer objektivt, även om i verkligheten (enligt Merrithews hemsida) den faktiska proportionaliteten hos Stotts fjädrar inte matchar procentnamnen, är det faktiskt mer som 100% / 66% / 41% (motsvarar Align-Pilates 100% / 60 % / 40 %). Hur som helst, oavsett system är konceptet detsamma: lägga till en liten add/delete för att ta bort den lättaste fjädern, den mittersta för den större (om det finns 3 olika) och den starkaste för den största, och vice versa. Det viktiga är inte beskrivningen utan storleken på motståndsvalet och eventuella tillägg, så att du får rätt känsla för övningen, oavsett vem som använder reformern.

Så vad är inriktningen av Align-Pilates-fjädern?
Som med de flesta märken färgkodar Align-Pilates också fjädrarna och delar upp dem efter motstånd. Tillgängliga fjädrar är Extra Light (gul), Light (blå), Medium (röd) och Strong (grön). Vikt eller motstånd anges inte då det beror på fjädersträckningen, men informationen presenteras i tabellen nedan för den som är intresserad. Align-Pilates kommersiella reformer levereras med följande 1/2/2-inställning som standard:

1 x grön (stark). Hel vår eller 100% vår
2 x Röd (Medium). ca 60% 100% fjäder
2 x Blå (Ljus). ca 40% 100% fjäder

Denna standard fjäderuppsättning syftar till att uppnå ett brett spektrum av motstånd, från mycket lätt till mycket stark, till exempel 2,6 kg vid 25 % stretch på den lättaste fjädern och upp till 133 kg med alla fjädrar fästa på en C-serie reformer vid maximal rörelse. Dessutom tillåter layouten små tillägg som motsvarar hälften av motståndet hos den svagaste fjädern mot mer än hälften av tilläggen. Den optimala utvecklingen visas i tabellen nedan:

Eftersom 2 x blått (ljus) är 20 % mer än 1 x rött (medium) och 20 % mindre än 1 x grönt, möjliggör denna layout mycket bra progression, och matematiken är lätt för dem som vill ha den precisionsnivån.

När det gäller hur många kilo motstånd en Align-Pilates-fjäder motsvarar, visar diagrammet nedan hur många kilo motstånd varje fjäder har vid olika sträckningsnivåer. Detta är baserat på 25% / 50% / 75% och 100% maximal stretch i våra sålda C8-Pro och C2-Pro reformers. Tabellen är inte särskilt användbar eller relevant för själva pilatesövningarna, men den fungerar som ett användbart verktyg för jämförelse med andra tillverkares fjädrar.

Alla Align-Pilates-strängar är gjorda av högkvalitativ nickelpläterad koreansk musiktråd, som ger bästa livslängd och konsekvent linjärt motstånd, så motståndet ökar smidigt och jämnt när du stretchar. Grafen nedan visar den stadiga utvecklingen av motstånd vid olika stretchnivåer.

Hur är Align-Pilates-fjädrar jämfört med andra Pilates-tillverkare?
De flesta ledande märken tillhandahåller fjädermotståndsinformation i kg/cm eller Lbs/Inch-enheter, vilket gör jämförelsen ganska enkel. I de flesta fall erbjuder Align-Pilates standarduppsättningen precis lika lågt motstånd som standarduppsättningarna från andra ledande märken, till och med något högre motstånd än de flesta, så få behöver byta från standarduppsättningen.

När man identifierar fjäderförändringar under känslor kan användare som är bekanta med den fullständiga (100 %), hälften (50 %) och fjärdedelen (25 %) fortsätta att göra det, eftersom proportionellt är de relativa procentsatserna för Align-Pilates-fjädrarna mycket lik de faktiska %-värdena för andra märken, som nämnts ovan, men dessa termer och procentsatser är endast ungefärliga. Med det sagt är användningen av färg ett mer intuitivt sätt att markera fjäderjusteringar i Align-Pilates-systemet ur en elevs synvinkel, eftersom färgerna är markerade på fjädrarna och fjädermuttrarna.

Andra Align-Pilates-arrangemang
Vissa kliniska pilates- eller rehab-pilatesklienter kan vara intresserade av en lättare miljö än standardinställningen, och detta kan uppnås genom att byta ut den blå (ljus) eller röda (medium) fjädern till en gul fjäder (vilket kräver ett speciellt stöttat fjäderskydd) ; valet beror på hur lågt motståndet ska uppnås. Att ändra blått till gult för ett 1/2/1/1-arrangemang är det vanligaste alternativet - kontakta din återförsäljare om du vill ändra arrangemanget i din Align-Pilates-reform.

Få behöver en tyngre inställning även i Fitness Pilates, men detta kan uppnås genom att byta ut rött (medium) eller blått (ljus) mot ett annat grönt, eller för ett mer raffinerat tillägg, blått (ljus) mot ett annat rött (medium). Observera att att gå från ett 1/2/2-arrangemang till ett 3/1/1-arrangemang marginellt ökar motståndsrepetitioner och ökar mellan byten, vilket är anledningen till att Align-Pilates föredrar 1/2/2-arrangemanget.

Livslängd för fjädrar
Observera att precis som de flesta andra märken bör Align-Pilates-fjädrar bytas ut vartannat år eller 2 000 timmar (beroende på vilket som kommer först). Pilatesfjädrar som visar tecken på slitage, veck eller deformation ska inte användas och ska bytas ut omedelbart.