Miten Pilates voi auttaa vahvistamaan lantionpohjaa?
Tehokkaan lantionpohjan ylläpitäminen sekä naisille että miehille on tärkeää. Se voi auttaa estämään virtsankarkailua ja hoitamaan laskeumia. Usein tapa auttaa ihmisiä ymmärtämään lantionpohjan lihakset on pyytää heitä kuvittelemaan virtsan virtauksen pysäyttämistä (vaikka ei suositellakaan tehdä tätä käytännössä, koska se voi johtaa virtsarakon ongelmiin!).

Lantionpohjan lihakset ovat hyvin syviä, emmekä saa nähdä niitä työskentelemässä, lukuun ottamatta ehkä kasvojen keskittymistä. Jos näemme ne, se johtuu usein muiden lihasten yliluonnosta. Tavoitteena on tunne, että vedät sisäänpäin ja YLÖS. Älä pidätä hengitystä, kiristä vatsaasi tai takalistoa tai edes reisilihaksiasi, se on syvemmällä.

Lantionpohjan lihasten toiminta on tukea sisäelimiä vatsassasi ja supistua estääkseen virtsankarkailua, niiden on myös voitava rentoutua, jotta voit käydä wc:ssä. Joten lantionpohjan lihakset tarvitsevat kyvyn supistua ja rentoutua. Voit tehdä erityisiä harjoituksia vain lantionpohjan harjoittamiseksi tarvittaessa.

Tiesitkö…? Että Joseph Pilates ei koskaan käyttänyt sanaa 'Core' Lolita San Miguelin (Pilates-vanhempi ja entinen Josen opiskelija) tiedon mukaan. Hänelle se oli linjaus ja keskittyminen. Pilateksessa käytät myös lantionpohjan lihaksia, mutta ei 100-prosenttisesti. Sen on oltava vastaanottavainen kehon kuormitukselle ja se toimii yhteistyössä poikittaisen vatsalihaksen, kalvon ja monikärkilihaksen kanssa, nämä ovat kaikki syviä lihaksia, ja nämä neljä tunnetaan nykyään paremmin yhteisesti ydinsä lihaksina.

Pilates-taikakehä on loistava apu koko kehon voiman lisäämiseen, ja sitä käytettäessä säännöllisesti voi parantaa kokonaisvaltaista kuntoa myös. Pilates auttaa ylläpitämään lantionpohjan voimaa, mutta jos sinulla on erityinen heikkous lantionpohjassasi, sinun on tehtävä eristettyjä liikkeitä vähintään kolme kertaa päivässä, voit myös hakea lääketieteellistä neuvontaa fysioterapeutiltasi tai lääkäriltäsi, jos olet erityisen huolissasi.