Miten vahvoja Align-Pilatesin reformer-jouset ovat?

Vahvuus ja vertailu.

Pilates ei ole kuten painonnosto, jossa nostettava paino on avainasemassa; itse asiassa Pilateksessa vähemmän vastusta on usein haastavampaa, ja jousilta tarvittava vastus liittyy pääasiassa tunteeseen kilogrammien sijaan! Siitä huolimatta monet asiakkaat haluavat tietää, kuinka vahvoja Align-Pilatesin jouset ovat, jotta he voivat vertailla niitä muihin heidän kanssaan työskennelleisiin brändeihin tai ymmärtääkseen paremmin tehokkaimman tavan lisätä vastusta eri harjoituksiin.

Tausta – Alkuperäiset Pilates-jouset
Joseph Pilateksen päivinä reformereissa oli vain 4 jousta, ja ne olivat alun perin kaikki saman vahvuisia. Lisäksi jouset olivat terästä eivätkä edenneet lineaarisesti, joten käyttäjät tunsivat huomattavan epälineaarisen muutoksen jousen vastuksessa jousen laajentuessa. Hänen kuolemansa jälkeen Pilatesin oppineet (ne, jotka olivat opiskelleet Joen ja Claran kanssa) keskustelivat kevyemmän jousen tarpeesta, ja viisijousinen reformer-laite syntyi. Tämä johti siihen, että eri valmistajat alkoivat tuottaa eri vahvuisia jouksia tarjotakseen enemmän vaihtelua ja hienostuneisuutta vastuksen valinnassa. Nykyään vain muutama erikoistunut klassinen reformerin valmistaja käyttää edelleen Joe'n käyttämää jousta, mutta on mielenkiintoista pohtia, kuinka paljon valinnanvaraa Joe Pilateksella oli valitessaan jouksiaan, kun hänen vaatimuksensa olivat valmistuksen kannalta hyvin pienet, eikä tällaisten kokojen jouksia ollut helposti saatavilla, saati sitten eri vastusvaihtoehtoja.

Joka tapauksessa 1990-luvulla suurin osa Pilates-valmistajista alkoi värikoodata jouksiaan ja nimetä ne niiden vastustason mukaan, esimerkiksi raskas/vahva, keskitaso, kevyt, erittäin kevyt jne. Useimmat valmistajat varustivat reformerinsa standardina 3 eri vahvuisilla jousilla joko 3/1/1- tai 1/2/2-asetelmassa. Jotkut brändit, erityisesti Stott Pilates, valitsivat luokittelemaan jouksensa prosenttiosuutena vahvimmasta jouksestaan eli suhteellisuuden perusteella, tarjoten 100 % / 50 % ja myöhemmin 25 % jouksia. Tämä järjestelmä vaikuttaa objektiivisemmalta, vaikka todellisuudessa (Merrithewin verkkosivuston tietojen mukaan) Stottin jousien todellinen suhteellisuus ei vastaakaan prosenttinimiä, se on todellisuudessa enemmän kuin 100 % / 66 % / 41 % (vastaava Align-Pilatesin 100 % / 60 % / 40 %). Joka tapauksessa riippumatta järjestelmästä, konsepti on sama: pienen lisäyksen/poiston lisääminen poistaaksesi kevyimmän jousen, suuremmalle keskimmäisen (jos niitä on 3 erilaista) ja suurimmalle vahvimman, ja päinvastoin. Tärkeintä ei ole kuvaus, vaan vastusvalikoiman ja mahdollisten lisäysten koko, jotta saat oikean tunteen tehtävää harjoitusta varten, riippumatta siitä, kuka reformeria käyttää.

Joten millainen on Align-Pilatesin jousen asetelma?
Kuten useimmilla brändeillä, myös Align-Pilatesilla värikoodataan jousia ja ne jaetaan vastuksen mukaan. Tarjolla olevat jouset ovat Erittäin kevyt (keltainen), Kevyt (sininen), Keskivahva (punainen) ja Vahva (vihreä). Painoa tai vastusta ei määritellä, koska se riippuu jousen venymästä, mutta tiedot esitetään alla olevassa taulukossa niitä kiinnostaville. Align-Pilatesin kaupalliset reformerit toimitetaan seuraavalla 1/2/2-asetuksella vakiona:

1 x Vihreä (Vahva). Täysjousi tai 100 % jousi
2 x Punainen (Keskivahva). n. 60 % 100 % jousta
2 x Sininen (Kevyt). n. 40 % 100 % jousta

Tämä vakiojousiasetelma pyrkii saavuttamaan laajan vastusalueen, erittäin kevyestä erittäin vahvaan, esimerkiksi 2,6 kg 25 % venytyksellä kevyimmällä jousella ja enintään 133 kg kaikki jouset kiinnitettynä C-sarjan reformerissa maksimiliikkeellä. Lisäksi asetelma mahdollistaa pienet lisäykset, jotka vastaavat puolta heikoimman jouksen vastuksesta yli puolelle lisäyksistä. Optimaalinen eteneminen on esitetty alla olevassa taulukossa:

Koska 2 x sininen (kevyt) on 20 % enemmän kuin 1 x punainen (keskivahva) ja 20 % vähemmän kuin 1 x vihreä, tämä asettelu mahdollistaa erittäin hyvän etenemisen, ja matematiikka on helppoa niille, jotka haluavat tällaisen tarkkuustason.

Mitä tulee siihen, kuinka monta kilogrammaa Align-Pilatesin jousen vastus vastaa, alla oleva taulukko näyttää, kuinka monta kilogrammaa vastusta kullakin jouksella on eri venymätasolla. Tämä perustuu 25 % / 50 % / 75 % ja 100 % maksimivenytykseen myydyissä C8-Pro- ja C2-Pro-reformereissamme. Taulukko ei ole erityisen hyödyllinen tai relevantti itse Pilates-harjoituksille, mutta se toimii hyödyllisenä työkaluna vertailussa muiden valmistajien jousten kanssa.

Kaikki Align-Pilates-jouset valmistetaan korkealaatuisesta nikkelöidystä korealaisesta musiikkilangasta, joka tarjoaa parhaan käyttöiän ja tasaisen lineaarisen vastuksen, joten vastus kasvaa tasaisesti ja tasaisesti venytettäessä. Alla oleva kaavio näyttää vastuksen tasaisen etenemisen eri venytystasoilla.

 

Kuinka Align-Pilatesin jouset vertautuvat muihin Pilates-valmistajiin?
Useimmat johtavat merkit tarjoavat tietoja jousien vastuksesta kg/cm tai Lbs/Inch -mittayksiköissä, mikä helpottaa vertailua melkoisesti. Useimmissa tapauksissa Align-Pilatesin vakiojärjestely tarjoaa yhtä alhaisen vastuksen kuin muiden johtavien brändien vakiojärjestelyt, jopa hieman korkeampaa vastusta kuin useimmissa, joten harvat tarvitsevat vaihtaa vakiojärjestelystä.

Tunnistettaessa jousien vaihtoja tunteiden aikana käyttäjät, jotka ovat perehtyneet täyteen (100 %), puolikkaaseen (50 %) ja neljännekseen (25 %) tyyliin, voivat jatkaa tätä, koska suhteellisesti Align-Pilatesin jousien suhteelliset prosenttiosuudet ovat hyvin samanlaisia kuin muiden brändien todelliset % arvot, kuten edellä on mainittu, nämä termit ja prosenttiosuudet ovat kuitenkin vain likimääräisiä. Sanottuaan, värin käyttö on intuitiivisempi tapa merkitä jousien säätöjä Align-Pilatesin järjestelmässä opiskelijan näkökulmasta, koska värit on merkitty jousiin ja jousimuttereihin.

Muut Align-Pilates-järjestelyt
Jotkut kliinistä Pilatesta tai kuntoutus-Pilatesta harjoittavat asiakkaat saattavat olla kiinnostuneita kevyemmästä asetuksesta kuin vakioasetus, ja tämä voidaan saavuttaa vaihtamalla sininen (kevyt) tai punainen (keskitaso) jousi keltaiseen jouseen (joka vaatii erityisen tuetun jousikannen); valinta riippuu siitä, kuinka alhaista vastusta halutaan saavuttaa. Sinisen vaihtaminen keltaiseen 1/2/1/1-järjestelyn saamiseksi on yleisin vaihtoehto - ota yhteyttä jälleenmyyjääsi, jos haluat muuttaa järjestelyä Align-Pilates-reformissasi.

Harvat tarvitsevat raskaampaa asetusta jopa Fitness Pilateksessa, mutta tämä voidaan saavuttaa vaihtamalla punainen (keskitaso) tai sininen (kevyt) toiseen vihreään, tai hienostuneemman lisäyksen saamiseksi sininen (kevyt) toiseen punaiseen (keskitaso). Huomaa, että siirtyminen 1/2/2-järjestelystä 3/1/1-järjestelyyn lisää marginaalisesti vastusten toistamista ja muutosten välisiä lisäyksiä, minkä vuoksi Align-Pilates suosii 1/2/2-järjestelyä.

Jousien käyttöikä
Huomaa, että kuten useimmat muutkin brändit, Align-Pilatesin jouset tulisi vaihtaa kahden vuoden tai 2 000 tunnin välein (kumpi tahansa ensin). Pilates-jouset, joissa on merkkejä kulumisesta, mutkista tai vääristymistä, eivät saa olla käytössä ja ne on vaihdettava välittömästi.